W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2013 - 2018 Training voor wadloopgidsen op Ameland 4-5 november 2017

Nieuwsarchief Wadlopen 2013 - 2018

Training voor wadloopgidsen op Ameland 4-5 november 2017


Op het wad van de Hessing ten zuiden van Ameland.
Foto Kees Wevers

dinsdag 14 november 2017

HARLINGEN - Zaterdag 4 en zondag 5 november 2017 jl. is op Ameland een training voor wadloopgidsen georganiseerd. De scholing werd uitgevoerd door Ecomare en de Waddenvereniging met medewerking van de Waddenunit en Natuurcentrum Ameland. De training was speciaal bedoeld voor wadloopgidsen die oversteken naar de eilanden maken en zwerftochten vanaf de vaste wal. Er waren ca. 25 deelnemers.

De training startte zaterdagochtend 4 november in Rest. Land en Zeezicht in Holwerd. Helaas ging de wadloopoversteek naar Ameland niet door. Het gezelschap nam de veerboot naar Ameland en de bus naar de zeedijk tussen Hollum en Ballum. Daar werd op het wad van de Hessing een leerzame wadexcursie gemaakt. In Sier aan Zee te Hollum en het Natuurcentrum te Nes vond het vervolg van de training plaats. Er werd overnacht in 'Sier aan Zee' te Hollum, de voormalige jeugdherberg.

Ambassadeurs
De training vond plaats in het kader van het Waddenfondsproject ‘Ambassadeurs van Waddenzee Werelderfgoed’ (AWW). Tijdens dergelijke trainingsdagen wordt dieper ingegaan op de natuurlijke waarden van Werelderfgoed Waddenzee: geologie, ecologie, foerageergedrag van diverse vogels en de erecode van het wad worden behandeld.


Op de zeedijk bij de Pietje Miedeweg op Ameland.
Foto Kees Wevers


Start van de excursie. Op de achtergrond de kwelder Vogelpole.
Foto Kees Wevers


De koker van een zandkokerworm, opgebouwd uit zandkorrels en dode wadslakjes.
Foto Kees Wevers


Foto Kees Wevers