W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 WADLOPER OP BRANCARD NAAR AMELAND

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

WADLOPER OP BRANCARD NAAR AMELAND

maandag 14 juli 2008

NES/Ameland - Zaterdag 12 juli jl. is tijdens een wadlooptocht naar Ameland een wadloopster onwel geworden. Halverwege de tocht klaagde de vrouw (45) over ernstige vermoeidheid in de benen en meldde dat ze niet verder kon lopen.
Door de gidsen werd de brancard in elkaar gezet. De patiente werd daarop vervoerd door 12 dragers, die in 2 groepen van 6 om beurten dit zware werk op zich namen. Assistentie werd daarbij verleend door een andere wadlooporganisatie.
Tijdens de tocht naar Ameland raakte de patiente nu en dan buiten bewustzijn, maar bleef wel ademen. Na ruim een uur lopen werd het Oerd bereikt.

Bij de Oerder Blinkert stond een ambulance gereed die de patiente overnam en naar de huisarts te Nes bracht. De huisarts constateerde geen ernstige of levensbedreigende afwijkingen, waarna de patiente de praktijk te voet verliet. Bij een kop koffie e.d. kwam ze weer op krachten.

Het was zonnig, winderig weer met veel water op het wad. De patiente heeft aan haar avontuur geen nadelige gevolgen over gehouden. Wel werd haar geadviseerd opnieuw contact met haar huisarts op te nemen, ze had al eerder klachten gehad over 'krachteloze benen'.

Lammert Kwant