W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Waddenzee 2009 - 2016 VUURTOREN SCHIER BLIJFT DAG EN NACHT BEMAND

Nieuwsarchief Waddenzee 2009 - 2016

VUURTOREN SCHIER BLIJFT DAG EN NACHT BEMAND

dinsdag 5 juli 2011

Er komt geen nieuwe verkeerscentrale voor de begeleiding van het scheepvaartverkeer op de Waddenzee, omdat er geen camerasystemen kunnen worden geleverd die volledig aan de gestelde eisen voldoen.

De vuurtorens op Terschelling en Schiermonnikoog blijven daarom volledig bemenst. Dat heeft staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) vandaag besloten. "Met het oog op de veiligheid op zee en op de Waddeneilanden, accepteer ik geen onnodige risico's. De veiligheid van het scheepvaartverkeer, van mens en natuur staan voor mij voorop. Daarom blijven de verkeersleiders 24 uur per dag op de Brandaris op Terschelling en op de vuurtoren van Schiermonnikoog", aldus Atsma in een toelichting.

Rijkswaterstaat is in 2009 gestart met de voorbereidingen voor een zeeverkeerscentrale. Atsma liet eind 2010 al weten het menselijk oog op de vuurtoren overdag te behouden. "Een beginnende duinbrand, verboden kampvuren en surfers in de problemen worden eerder waargenomen door het menselijk oog dan een camera, zo leert de praktijk", aldus de staatssecretaris.

Bron: Rijksoverheid, Interwad