W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Waddenzee 2000 - 2008 NIEUWE VEERBOOT AMELAND IN DE VAART

Nieuwsarchief Waddenzee 2000 - 2008

NIEUWE VEERBOOT AMELAND IN DE VAART


Veerboot Oerd nadert de steiger van Nes / Ameland

vrijdag 11 juli 2003

NES - Op vrijdag 11 juli jl. is op de bootdienst Holwerd-Ameland v.v. de nieuwe veerboot Oerd door Wagenborgs Passagiersdiensten (WPD) in gebruik genomen. Deze boot lag al enige tijd klaar op de werf van Bijlsma te Lemmer, maar door onenigheid over de afwikkeling van het faillissement van Bijlsma kon de boot niet naar Ameland worden overgebracht.

Er lag een een verschil van 1,6 miljoen euro tussen de vraagprijs van de curator van Bijlsma en wat de rederij wilde betalen. De curator wilde dat WPD de boot afnam voor de overeengekomen aanneemsom van 12.8 miljoen euro. WPD had echter van Bijlsma nog 1.6 miljoen euro te goed. Na betaling van de 12.8 miljoen euro zou dit geld over de schuldeisers kunnen worden verdeeld. En zou WPD waarschijnlijk minder terugkrijgen dan de 1.6 miljoen die ze van Bijlsma nog te goed had.

Wagenborg Delfzijl heeft bij Bijlsma twee nieuwe containerschepen besteld. Daarmee is het faillissement van Bijlsma van de baan. En kan de nieuwe Oerd (met veel meer capaciteit voor met name auto's dan de oude verboot Oerd) vanaf nu mede de dienstregeling onderhouden.

Oude Oerd naar Schier, nieuwe naam wordt Monnik
De 'oude' Oerd wordt enigszins aangepast en wordt vanaf het najaar onder de naam 'Monnik' op de bootdienst naar Schiermonnikoog ingezet.

De nieuwe Oerd zal vanaf 17 sept. in de vaart zijn als 'dienstboot', dat wil zeggen de normale afvaarten Holwerd-Ameland v.v. onderhouden. Extra afvaarten worden verzorgd door de 'Sier'.

Lammert Kwant