W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 1. Nieuws

Broodkruimelpad

Home 1. Nieuws Wadlopen Nieuws Nieuwe begeleiders natuur-educatieve wadlooptochten en solo-wadlopers moeten voortaan verplicht op cursus

Wadlopen Nieuws 2022 - 2023

Nieuwe begeleiders natuur-educatieve wadlooptochten en solo-wadlopers moeten voortaan verplicht op cursus


Wadlopers bij Noordpolderzijl - 22 okt. 2022.
Foto Esther van den Reek

woensdag 26 oktober 2022

LEEUWARDEN - Begeleiders van natuur-educatieve wadlooptochten en solo-wadlopers worden verplicht om een (online)cursus te volgen en deze met succes af te ronden. Dit voorschrift wordt opgenomen in de nieuwe Wadloopverordening 2023 van de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland. De verplichte cursus gaat gelden voor nieuwe begeleiders, niet voor degenen die al actief zijn.

Lees verder in de Leeuwarder Courant

Bron: Leeuwarder Courant - 25 oktober 2022


E-learningmodule wadlopen wordt ontwikkeld

woensdag 21 december 2022

Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe E-learningmodule voor wadloopgidsen. Volgens planning komt deze in het voorjaar van 2023 beschikbaar.

Wadloopgidsen dienen op basis van de Wadloopverordening periodiek aan een wadloopoefening deel te nemen. Daarbij heeft de Veiligheidsadviescommissie Wadlopen (VACW) aangegeven aanvullend te willen investeren in het vergroten van het veiligheidsbewustzijn van deze doelgroep. Om die reden heeft de voorzitter van de commissie, mw. Ineke van Gent, de CRW gevraagd een E-learningmodule te maken voor wadloopgidsen. De CRW maakt deze module samen met vertegenwoordigers van de wadlooporganisaties en met Cando Learning. Zodra de E-learningmodule beschikbaar is, zal deze op de website van de CRW worden aangeboden.

Bron: CRW Nieuwsbrief Winter 2022/2023 - 21 december 2022