Nieuwsarchief Waddenzee 2009 - 2016

VEERBOOT SCHIER NA RENOVATIE WEER IN DE VAART

zaterdag 31 maart 2012

Veerboot Rottum

Vernieuwd interieur

DELFZIJL - De veerboot ms. Rottum van de veerdienst Lauwersoog - Schiermonnikoog is vrijdag jl. na een grondige renovatie in Delfzijl te water gelaten. Het schip lag sinds september 2011 op de binnenwerf van Koninklijke Niestern Sander in Farmsum / Delfzijl. Met de paasdagen wordt het schip in gebruik genomen.

Eerder bericht:

vrijdag 30 september 2011

Veerboot Rottum wordt gerenoveerd
LAUWERSOOG - De veerboot ms. Rottum van de veerdienst Lauwersoog - Schiermonnikoog wordt gerenoveerd. Het schip ligt op de binnenwerf van Koninklijke Niestern Sander in Farmsum / Delfzijl. Eind maart 2012 wordt het schip terug verwacht in de haven van Lauwersoog.
Het hele interieur wordt vernieuwd, de motoren worden gerenoveerd en de romp van het schip versterkt. De kosten van de renovatie bedragen ca. 4 miljoen euro.

De Rottum is in 1985 door Wagenborgs Passagiersdiensten in gebruik genoemen. Tot 1995 als ms. Sier op de bootdienst Holwerd - Ameland. Na een verbouwing in 1995 als ms. Rottum op de bootdienst naar Schiermonnikoog.

Op dit moment is alleen het ms. Monnik voor de veerdienst Lauwersoog - Schier beschikbaar. Dit schip zal van okt. 2012 - maart 2013 worden gerenoveerd.

Nieuwe dienstregeling Schier
Op 11 december a.s. gaat voor Schiermonnikoog de nieuwe dienstregeling in. Op alle werkdagen van het jaar zijn er 5 afvaarten van Lauwersoog en vanaf Schiermonnikoog. Op zon- en feestdagen zijn er 4 afvaarten. Iedere 3 uur is er een afvaart.
De laatste afvaart vanaf Schier is om 19.30 uur (was 18.30 uur). De afvaart op vrijdag van 20.30 uur vanaf Schiermonnikoog komt te vervallen.