W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Waddenzee 2009 - 2016 WATERTAXI'S AMELAND EN SCHIER IN DE VAART

Nieuwsarchief Waddenzee 2009 - 2016

WATERTAXI'S AMELAND EN SCHIER IN DE VAART

maandag 26 april 2010

HARLINGEN - Vrijdag 23 april jl. zijn bij de Frisian Yacht Club in Harlingen de drie nieuwe watertaxi's voor Wagenborg Watertaxi BV gedoopt.

De watertaxi's hebben de namen Kluut, Plevier en Stern gekregen en zijn gebouwd door Dijkstra Jachtservice te Harlingen. De drie schepen zijn qua model en uitvoering gebaseerd op watertaxi's die elders varen, maar ze hebben een romp die speciaal is aangepast aan de omstandigheden op de Waddenzee. Uitgerust met twee 313 PK motoren en twee HJ274 waterjets bereiken deze schepen tijdens de overtocht een gemiddelde snelheid van ca. 50 kilometer per uur (27 knopen). De watertaxi's gaan de overtochten verzorgen tussen Ameland en Holwerd v.v. en Lauwersoog en Schiermonnikoog v.v. Daarnaast kan een watertaxi ook op aanvraag ingezet worden voor een snelle overtocht van of naar één van de andere Nederlandse of Duitse eilanden, of voor een overtocht van of naar bijvoorbeeld Zoutkamp, Oostmahorn of Harlingen.


Info van Wagenborg Watertaxi bv.:

U wilt snel van of naar één van de Waddeneilanden?

Op afroep, op elk gewenst moment tussen 06.00 en 24.00 uur.
Transfertijd slechts ca. een kwartier tussen de eilanden en het vaste land.

Hoe werkt het?
Watertaxi werkt net als de taxi's op vier wielen:
U belt de reserveringscentrale 0900 - 9238. Deze is bereikbaar tussen 06.00 en 24.00 uur. (advies: minimaal een half uur voor het door u gewenste tijdstip van vertrek)
U geeft vertrekplaats en - tijd, uw bestemming en het aantal passagiers door en op de afgesproken tijd ligt de watertaxi op de met u afgestemde vertrekplaats klaar voor uw overtocht.

Waar?
Wagenborg Watertaxi werkt met drie taxi’s, gestationeerd op Lauwersoog (veerdam) en op Ameland (veerdam). Maar... een watertaxi werkt net als een gewone taxi: als passagier bepaalt u de plaats van vertrek en aankomst. U kunt een watertaxi dus ook inzetten voor een snelle overtocht van of naar één van de andere Nederlandse of Duitse eilanden. Of voor een overtocht van of naar Zoutkamp of Oostmahorn. U wordt tijdens uw overtocht vervoerd in comfortabele, van tweepuntsgordels voorziene stoelen.
De watertaxi’s worden bestuurd door goed opgeleide en getrainde schippers, die het Waddengebied op hun duimpje kennen. Wagenborg Watertaxi B.V. stelt hoge eisen aan de veiligheid, de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het vervoer over de Waddenzee.

Kosten
Verbinding Lauwersoog Schiermonnikoog (v.v.) en Holwerd-Ameland (v.v.)
Een overtocht enkele reis tussen Schiermonnikoog, Ameland en de wal (Holwerd pier of Lauwersoog pier) kost € 25,- per persoon. Per afvaart wordt minimaal € 100,- in rekening gebracht. Met andere woorden: ook als minder dan vier personen een overtocht maken, wordt in totaal € 100,- voor de Taxivaart gerekend. Er kan alleen met PIN of creditcard (Eurocard en Visa) worden betaald. De watertaxi’s kunnen per overtocht maximaal 12 mensen vervoeren.

Kosten voor overtocht met andere plaats van aankomst/bestemming:
De prijs voor een overtocht ‘op maat’ met een watertaxi zijn afhankelijk van de duur van de overtocht die u wilt maken en het aantal passagiers. U krijgt van Wagenborg Watertaxi altijd vooraf een prijsopgave.

Bron: www.wadtaxi.nl