[email protected] 2.1

U bent in menu 1. Nieuws

Broodkruimelpad

Home 1. Nieuws Nieuws Waddenzee Nieuws 'Expeditie Waddenzee' - Carlien Bootsma liep een maand lang over de Wadden van Nieuwe Statenzijl via Den Helder naar Schiermonnikoog

Wadlopen Nieuws 2019 - 2020

'Expeditie Waddenzee' - Carlien Bootsma liep een maand lang over de Wadden van Nieuwe Statenzijl via Den Helder naar Schiermonnikoog


Carlien Bootsma aan het begin van haar wandeling. Op de achtergrond de sluizen van Nieuwe Statenzijl

zondag 2 februari 2020, update 29 februari 2020 (slot)

GRONINGEN - Verdrinkt het Wad? Met die vraag ging journalist Carlien Bootsma (29) vlak voor de jaarwisseling van 2019-2020 op expeditie. Zij liep van Nieuwe Statenzijl via Den Helder naar Schiermonnikoog en vroeg aan Wadbewoners of zij zich druk maken over hoger water.

Bootsma beschrijft haar ervaringen tijdens de Waddentocht in een vijfdelige serie in de weekendbijlage van het Dagblad van het Noorden. Ze sprak onderweg met tientallen mensen: zeelui, (oud)vuurtorenwachters, boeren, dijkwerkers, vissers en bewoners.

Komt er een punt waarop de verzanding van het Wad de stijgende zeespiegel niet kan bijbenen? Wanneer de karakteristieke zandplaten van de Waddenzee verdrinken? Dat is de grote vraag.

Bron en links naar Dagblad van het Noorden


De wandeling van Carlien Bootsma van Nieuwe Statenzijl via Den Helder naar SchiermonnikoogCarlien Bootsma bij het kunstwerk 'Wachten op Hoog Water' op de zeedijk bij Holwerd.
Rechts van de 'Dikke Dame' de kertoren van Holwerd.