[email protected] 2.1

U bent in menu 1. Nieuws

Broodkruimelpad

Home 1. Nieuws Wadlopen Nieuws Training voor wadloopgidsen op Ameland 1e weekend november

Wadlopen Nieuws 2017

Training voor wadloopgidsen op Ameland 1e weekend november


Foto via Jan Kraster

zondag 24 september 2017

HARLINGEN - Wadloopgidsen weten hoe bijzonder het Waddengebied is. De stilte, de weidsheid, de wolkenluchten. Niet voor niets is de Waddenzee in 2009 tot Werelderfgoed uitgeroepen.
Om wadloopgidsen de mogelijkheid te bieden zich verder te verdiepen is er zaterdag 4 en zondag 5 november a.s. een training over het wad voor wadloopgidsen. De scholing wordt uitgevoerd door Ecomare en de Waddenvereniging met medewerking van de Waddenunit en Natuurcentrum Ameland. De training is speciaal bedoeld voor wadloopgidsen die oversteken naar de eilanden maken en zwerftochten vanaf de vaste wal.

De training start zaterdagochtend 4 november a.s. 09.30 uur in Rest. Land en Zeezicht in Holwerd. Na de lunch wordt - als het weer het toelaat - te voet de oversteek gemaakt naar Ameland waar in Sier aan Zee te Hollum en het Natuurcentrum te Nes het vervolg van de training plaats vindt tot zondag 5 nov. a.s. 12.00 uur. De overnachting is in 'Sier aan Zee' te Hollum, de voormalige jeugdherberg.

Ambassadeurs
De training vindt plaats in het kader van het Waddenfondsproject ‘Ambassadeurs van Waddenzee Werelderfgoed’ (AWW). Tijdens de trainingsdagen wordt dieper ingegaan op de natuurlijke waarden van Werelderfgoed Waddenzee: geologie, ecologie, foerageergedrag van diverse vogels en de erecode van het wad worden behandeld.

Wil je meedoen met de trainingsdagen? Er kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen. De kosten bedragen € 75.-. Inschrijven kan via de website van de Waddenvereniging. Hier is ook het programma te vinden.

Bron: Waddennieuwsbrief 2017 week 38 - 21 sept. 2017